De beleggerswereld was altijd al meer van de mannen dan de vrouwen. Dit lijkt met de Bitcoin en andere cryptomunten niet anders te zijn. Zijn vrouwen minder geïnteresseerd in geldzaken, of is het een kwestie van verstand?

Bezoek een meeting of forum over Bitcoins: de mannen overheersen. Slecht een klein percentage is actief met de cryptomunten bezig, terwijl het merendeel ‘er wel eens iets over hoort’. Op fora waar veel vrouwen te vinden zijn (Viva, Bokt) gaat het maar weinig over de Bitcoin. Onderwerpen als relaties, kinderen of dieren zijn veel interessanter.

Interesse

Vrouwen hebben net zoveel interesse in geldzaken als mannen. Er zijn echter twee verschillen. Ten eerste vertonen vrouwen risicomijdend gedrag. Daarnaast hebben vrouwen over het algemeen minder interesse voor techniek. Blockchain, PoW system, hashsnelheid: say what? Toegeven: een gedeelte van de investerende mannen trekt bij deze termen ook zijn wenkbrauwen op, maar een beetje belegger verdiept zich hierin.

Risico

Willen vrouwen dan niet rijk worden? Natuurlijk wel, maar niet als hier een groot risico aan kleeft. Mannen nemen over het algemeen meer financieel risico, terwijl vrouwen op sociaal vlak de uitdaging aangaan. Daarom geeft een vrouw sneller haar mening en houden mannen wijselijk hun mond.

Minder vertrouwen

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen de financiële wereld minder vertrouwen en daarom ook mindert beleggen, of dit nu in aandelen of cryptomunten zoals Bitcoin is. Doet een vrouw dit toch, dan behaalt ze over het algemeen betere resultaten. Vrouwen behalen gemiddeld 0.4 tot 1.4 procentpunt beter.

Omdat vrouwen makkelijker een mening geven en mannen het financieel risico beter aan durven gaan, lijkt het misschien een optie om actief samen te gaan werken. In de praktijk blijkt echter dat maar weinig koppels samen in de crypromunten zitten. Een gemiste kans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright 2023 Crypto BV