Coinbase Review
4.5

Coinbase Review

Home » Coinbase Review

Als je op zoek bent naar Coinbase-ervaringen, ben je hier aan het juiste adres: Crypto-exchanges worden steeds populairder.

Pro's
 • Gebruiksvriendelijk, geschikt voor beginners
 • Groot, beursgenoteerd
 • Gemakkelijke en directe aankopen van crypto's mogelijk
 • Goede gebruikersinterface
 • Crypto-aankopen mogelijk met Ideal, bankoverschrijving, PayPal en creditcard
 • Groot aanbod aan cryptomunten
Con's
 • Beperkte klantenondersteuning
 • Weinig stortingsmethoden
 • Technische storingen soms mogelijk door groot aantal gebruikers (bijv. bij toegang tot wallets)

Het aantal providers wordt steeds groter – dus als je op zoek bent naar een geschikte portal op internet, zul je merken dat er steeds meer providers zijn die de handel in cryptomunten, zoals Bitcoin, aanbieden.

Coinbase Review

Ook al is het gebied van cryptomunten voor veel mensen nog volledig nieuw terrein, ook het aantal handelaren en investeerders dat in ieder geval met de zaak bezig is en mogelijk overweegt om afscheid te nemen van traditionele financiële producten neemt toe. Maar het gaat niet alleen om begrijpen hoe cryptomunten werken, het gaat ook om welke platforms kunnen worden aanbevolen. Want er zijn hier natuurlijk ook zwarte schapen die het geld uit de zakken van handelaren en investeerders willen trekken.

Dus als je wilt handelen of gewoon wilt investeren in cryptomunten omdat je denkt dat een bepaalde digitale valuta in de nabije toekomst in waarde zal stijgen, moet je een geschikt platform vinden. In dit geval helpen testrapporten van onafhankelijke beoordelingsportalen of veldrapporten, die overal op het internet te vinden zijn.

Een platform dat een nadere blik verdient, is Coinbase. Je hoeft hier niet bang te zijn voor oplichting; Als je een kijkje achter de schermen neemt, kom je al snel tot de conclusie dat Coinbase een gerenommeerde aanbieder is.

Wat is Coinbase?
Coinbase is een cryptobeurs die al sinds 2012 bestaat. Het bedrijf is gevestigd in San Francisco, Verenigde Staten van Amerika en kan rekenen op geld van bekende investeerders zoals de New York Stock Exchange (NYSE). De Coinbase Exchange is nu toegankelijk vanuit 102 landen, waaronder Nederland en België.

Er zijn twee platforms bij Coinbase: De normale voor de nieuwelingen en de Bitcoin Coinbase Pro, die is afgestemd op professionele handelaren. Bij de professionele versie zijn de kosten lager dan bij het normale platform.

De gelicentieerde en gecontroleerde beurs biedt de mogelijkheid om crypto’s te kopen, munten in te wisselen voor fiat-valuta’s en vele andere exchanges van crypto-activa.

Cryptomunt-handel is echter slechts in een paar landen beschikbaar, voornamelijk in Europa. In Afrika is het bijvoorbeeld alleen mogelijk om digitale valuta om te wisselen voor fiat of omgekeerd.

Coinbase is ook betrokken bij het ontwikkelen en ondersteunen van een stabiele munt genaamd USD Coin (USDC). De crypto-exchange is eigendom van een consortium genaamd Centre, waar ook Circle, de ontwikkelaar van USDC, deel van uitmaakt

Het verhaal achter Coinbase

Brian Armstrong en Fred Ehrlicham richtten Coinbase op in juni 2012 en werken nog steeds voor hun bedrijf. Gerenommeerde bedrijven zoals BBVA, IDG Ventures, USV, SVangel en anderen hebben sindsdien in de beurs geïnvesteerd. De in Los Angeles gevestigde crypto-exchange is gelicentieerd en gereguleerd. Coinbase is beschikbaar in 106 landen op alle continenten wereldwijd. De meest opvallende landen zijn onder meer:

 • Nederland
 • België
 • Zwitserland
 • Oostenrijk
 • Verenigde Staten van Amerika
 • Groot Brittannië
 • Frankrijk
 • Spanje
 • Brazilië
 • Singapore

Alle 102 fiat-valuta’s worden geaccepteerd door de respectieve landen. Een Europeaan handelt in euro’s, een Singaporees handelt in Singaporese dollars (SGD), een Zwitser in Zwitserse franken, enz. De ondersteunde betaalmethoden zijn daarentegen afhankelijk van het land. Voor investeerders uit Europa zijn er de volgende varianten:

 • SEPA-overboeking
 • Betaalpas
 • PayPal
 • Ideal

Coinbase in de test: serieus of voorzichtig?

Alvorens te beslissen over een crypto exchange, is de eerste vraag die je moet stellen of het een gerenommeerde aanbieder is of niet. Om erachter te komen, moet je eerst verschillende testrapporten bekijken die zijn geschreven door onafhankelijke beoordelingsportalen. Maar naast de testrapporten gaat het ook om de ervaringen van de gebruikers die op internet te vinden zijn. Als je de testresultaten en de veldrapporten combineert, krijg je snel een overzicht of het een gerenommeerde aanbieder is of niet. Als je achter de schermen kijkt, is Coinbase een gerenommeerde provider – je hoeft niet bang te zijn voor frauduleuze activiteiten.

Amerikaanse regelgeving

Coinbase wordt gereguleerd door Amerikaanse autoriteiten. Als het bedrijf in de VS actief is, moeten zowel de Amerikaanse wetten als de voorschriften worden nageleefd – zowel op federaal als op staatsniveau. Voor Coinbase geldt het volgende:

 • Coinbase is geregistreerd bij het Financial Crimes Enforcement Network (kortweg FinCEN) als een Money Services Business (kortweg MSB).
 • Coinbase voldoet aan de Patriot Act en het bankgeheim.
 • Coinbase is ook verplicht om te voldoen aan wet- en regelgeving als het gaat om bijvoorbeeld het overmaken van geld.
 • De wet- en regelgeving dwingt Coinbase ook keer op keer tot verantwoording.

Een ander punt dat voor Coinbase spreekt, is het ontbreken van negatieve koppen in de kranten en ook niet online, bijvoorbeeld in Google. Dat betekent dat er de afgelopen jaren geen schandalen zijn geweest – dus als je op zoek bent naar negatieve berichten, vind je hier ook niets.

Beveiliging

Coinbase gebruikt hier de zogenaamde 2-factor authenticatie. Dit betekent dat toegang tot het gebruikersaccount alleen mogelijk is met een gebruikersnaam zoals een wachtwoord en een geschikte sleutel. Coinbase werkt ook met SSL-codering. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken dat de gegevens worden onderschept en misbruikt.

Het platform biedt al geruime tijd een versleutelingsarchitectuur met 3 sleutels. Dit betekent dat je werkt met wat waarschijnlijk de veiligste en meest stabiele variant is, al betekent dat niet dat het voor de gebruiker ingewikkelder is geworden.

Versleuteling met 3 sleutels

De architectuur bestaat uit de Coinbase-sleutel, de gedeelde sleutel en de gebruikerssleutel. In het begin gaat het om de Coinbase-sleutel, waarmee de klant de transacties ondertekent. De gedeelde sleutel is versleuteld met het wachtwoord van de klant en wordt opgeslagen bij Coinbase en bij de klant. De gebruikerssleutel is dan nodig om ervoor te zorgen dat transacties worden ondertekend.

Concluderend kan worden gezegd dat Coinbase een betrouwbaar platform is dat gemakkelijk kan worden aanbevolen als je cryptomunten wilt verhandelen. Vooral omdat je je hier als klant echt veilig voelt door de talrijke voorzorgsmaatregelen.

Een stapsgewijze handleiding voor handelen bij Coinbase

Bitcoin kopen via Coinbase is kinderspel, omdat de Coinbase-registratie in een paar stappen mogelijk is. Coinbase biedt zelfs de directe aankoop van munten via creditcard.

Aanmelden voor Coinbase volgt deze stappen:

Stap 1: Registreren


Voor de registratie zijn slechts enkele persoonlijke gegevens nodig. Voor- en achternaam, een e-mailadres en een wachtwoord zijn voldoende.

Het e-mailadres moet dan worden bevestigd via een verificatielink. Daarna wordt de rekening geopend. Om veiligheidsredenen wordt echter tweefactorauthenticatie, die optioneel is, aanbevolen.

Na korte tijd wordt er een bevestigingsmail naar de toekomstige gebruiker gestuurd, waarin men het account moet verifiëren.

U krijgt dan toegang tot het handelsplatform en je dient als extra beveiligingsmaatregel tweefactorauthenticatie toe te voegen.

Stap 2: Bankrekening koppelen

Na de eerste login kan de gebruiker zijn bankrekening koppelen aan de Coinbase-account. Nogmaals, dit is eenvoudig met de gebruiksvriendelijke instructiepagina van Coinbase. Zodra de bankrekening is gekoppeld, kan de handelaar geld storten op Coinbase en beginnen met handelen. De ondersteunde Coinbase-betaalmethoden omvatten ook debet- en creditcardbetalingen.

Stap 3: Koop munten

Nu kan de belegger zijn favoriete digitale valuta in het gewenste aantal kopen. Voordat de aankoop wordt voltooid, toont Coinbase een gedetailleerd overzicht van de te betalen vergoedingen en het aantal munten. Koop je voor minder dan 200 euro, dan betaal je een vast bedrag dat hoger is dan gebruikelijk bij Coinbase.

Stap 4: Munten opnemen

Uitbetalingen zijn mogelijk naar de eigen wallet van Coinbase en ook naar een privé wallet. Er hoeft alleen te worden gespecificeerd naar welke doelportefeuille de crypto’s moeten worden overgedragen. Een andere optie is om geld naar iemand te sturen, of om aankopen en verkopen te doen. De Coinbase-overdracht duurt slechts een paar uur.

Coinbase Review: het aanbod

Het Coinbase-aanbod omvat verschillende activiteiten. De allereerste ervaring deed de aanbieder op als een klassieke eWallet, waarin verschillende cryptomunten – zoals Bitcoin, Litecoin of Ethereum – waren opgeslagen. Stortingen zijn vandaag de dag nog steeds beveiligd, waardoor Coinbase niet langer alleen een digitale wallet biedt, maar ook een platform is geworden waarmee men digitale valuta kan kopen.

Coinbase gebruikt het GDAX- platform om te handelen – handelen is uiterst eenvoudig, aangezien de beslissing is genomen om een ​​gemakkelijk te begrijpen en duidelijk platform te gebruiken. Het was waarschijnlijk belangrijk voor de makers van Coinbase om een ​​vrij eenvoudig programma te bieden, zodat zelfs beginners die nog nooit iets met het onderwerp te maken hebben gehad, geen problemen zullen hebben om een ​​account te openen of te handelen met cryptomunten.

Een ander punt dat positief kan worden gebruikt, is het feit dat je geen download hoeft te starten – het platform kan worden gebruikt zonder installatie. Omdat het een browser gebaseerd platform is, is Coinbase vanaf elke computer toegankelijk. Er zijn ook tal van tools op Coinbase zodat het handelsrisico kan worden verminderd. Iedereen die hier handelt met stop loss of limietorders verkleint het risico op verlies.

Beschikbare cryptomunten

 • Bitcoin BTC
 • Ethereum ETH
 • Cardano ADA
 • Fetch.ai FET
 • Request Network REQ
 • Dogecoin DOGE
 • Terra Classic LUNA
 • Litecoin LTC
 • ChainLink LINK
 • Fantom FTM
 • Polygon MATIC
 • Quant QNT
 • DigiByte DGBDash Dash
 • Aavegotchi GHST
 • Ark ARK
 • Polymesh POLYX
 • Mask Network MASK
 • iExec RLC RLC
 • Orchid OXT
 • Ocean Protocol OCEAN
 • Phala Network PHA
 • Chiliz CHZ
 • Avalanche AVAX
 • Algorand ALGO
 • Cosmos ATOM
 • Polkadot DOT
 • Binance Coin BNB
 • Civic CVC
 • Celo CELO
 • ApeCoin APE
 • ICON ICX
 • Reserve Rights RSR
 • NKN NKN
 • Aelf ELF
 • Hedera HBAR
 • Arweave AR
 • Terra 2.0 LUNA 2
 • IOTA MIOTA
 • Curve DAO Token CRV
 • Holo HOT
 • Mirror Protocol MIR
 • Near Protocol NEAR
 • Gala GALA
 • COTI COTI
 • Filecoin FIL
 • Barn Bridge BOND
 • Loom Network LOOM
 • Ethereum Classic ETC
 • Loopring LRC
 • Perpetual Protocol PERP
 • Litentry LIT
 • Aave AAVE
 • Celer Network CELR
 • Ren REN
 • THORChain RUNE
 • Clover Finance CLV
 • LTO Network LTO
 • FTX Token FTT
 • Nano NANO
 • NULS NULS
 • Bitcoin Cash BCH
 • Compound COMP
 • Render Token RNDR
 • Aion AION
 • Decred DCR
 • Numeraire NMR
 • Aragon ANT
 • Decentraland MANA
 • The Graph GRT
 • Band Protocol BAND
 • Flow FLOW
 • Dai DAI
 • Bitcoin SV BSV
 • Internet Computer ICP
 • Elrond EGLD
 • Axie Infinity AXS
 • Oasis Network ROSE
 • Marlin POND
 • Amp AMP
 • Injective Protocol INJ
 • Pundi XPUNDIX
 • Enjin ENJ
 • Ethereum Name Service ENS
 • Cronos CRO
 • Chromia CHR
 • Keep Network KEEP
 • Klaytn KLAY
 • Kyber Network KNC
 • Rally RLY
 • FORTH Governance Token FORTH
 • Maker MKR
 • Origin Protocol OGN
 • Immutable XIMX
 • Powerledger POWR
 • BitTorrent BTT
 • NEO NEO
 • Cartesi CTSI
 • Ankr ANKR
 • Ravencoin RVN
 • Automata Network ATA
 • DIA DIA
 • Ambire AdEx ADX
 • Helium HNT
 • NuCypher NU
 • Komodo KMD
 • Akropolis AKRO
 • Basic Attention Token BAT
 • PancakeSwap CAKE
 • Livepeer LPT
 • Kusama KSM
 • EOS EOS
 • Dent DENT
 • Qtum QTUM
 • 1inch 1INCH
 • Ontology ONT
 • Linear LINA
 • OMG Network OMG
 • Convex Finance CVX
 • My Neighbor Alice ALICE
 • Reef REEF
 • Gas GAS
 • Augur REP
 • Euro Coin EUROC
 • Audius AUDIO
 • Enzyme MLN
 • Metal MTL
 • Ontology Gas ONG
 • JUST JST
 • Golem GLM
 • Balancer BAL
 • IOST IOST
 • Lisk LSK
 • Alpha Finance Lab ALPHA
 • Gnosis GNO
 • Streamr DATA
 • district0x DNT
 • Polymath POLY
 • Ripple XRP
 • DFI Money YFII
 • USD Coin USDC
 • Solana SOL
 • Tether USDT
 • XYO XYO
 • Waves WAVES
 • VeChain Thor VET
 • Shiba Inu SHIB
 • Serum SRM
 • Tron TRX
 • Voyager Token VGX
 • Verge XVG
 • Yearn Finance YFI
 • Tellor TRB
 • VeThor Token VTHO
 • Stellar XLM
 • Smooth Love Potion SLP
 • WOO Network WOO
 • The Sandbox SAND
 • Stacks STX
 • SushiSwap SUSHI
 • Synthetix SNX
 • Zilliqa ZIL
 • UMA UMA
 • Utrust UTK
 • Tezos XTZ
 • Storm XSTMX
 • Stratis STRAX
 • Uniswap UNI
 • Waltonchain WTC
 • 0x ZRX
 • Theta Network THETA
 • Vertcoin VTC
 • SKALE Network SKL
 • WINkLink WIN
 • Swipe SXP
 • SuperFarm SUPER
 • Storj STORJ
 • NEM XEM
 • Tomo Chain TOMO
 • Steem STEEM
 • Bancor BNT
 • Status SNT

Kosten

Er zijn alleen kosten van toepassing als je betaalt met een reguliere valuta en vervolgens de euro, Zwitserse frank of Amerikaanse dollar inwisselt voor Litecoin, Bitcoin of Ethereum. In dit geval brengt Coinbase een vergoeding van 1,0 procent in rekening. Als de aanbetaling wordt gedaan met een cryptomunt, zoals bijvoorbeeld Ethereum, Litecoin of Bitcoin, hoef je geen kosten te betalen – de aanbetaling is daarom gratis.

Positief is ook dat handelen ook extreem goedkoop is als het gaat om zogenaamde fees. De vergoeding is hier slechts 0,1 procent. Als je Coinbase vergelijkt met andere concurrenten, kan heel goed worden gezegd dat er zeer lage kosten zijn.

Uiteraard geldt: hoe lager de vergoeding, hoe hoger het rendement.  Dus als je speculeert met cryptomunten, is het belangrijk om altijd naar eventuele kosten te kijken, omdat deze de winst weg kunnen nemen.

Als je een storting wilt doen, zijn er verschillende methoden beschikbaar voor gebruikers om het account op te waarderen.

Bankoverschrijving

Enerzijds kan een transactie worden uitgevoerd met een bankoverschrijving – dit is de klassieke manier om jouw Coinbase-account op te waarderen. Zoals eerder vermeld, zijn er echter kosten verbonden aan het doen van een storting met fiat-valuta. Dus als je je Coinbase-account wilt opwaarderen met euro’s of Amerikaanse dollars, moet je een vergoeding van 1,0 procent accepteren. Daarnaast moet rekening worden gehouden met een wachttijd van enkele dagen, meestal twee tot vier werkdagen.

Creditcard

Aan de andere kant zijn er ook alternatieven – een creditcard is hier bijvoorbeeld aan te raden, omdat er geen wachttijd is om rekening mee te houden. Ook hier moet worden opgemerkt dat er kosten in rekening worden gebracht, aangezien de creditcard natuurlijk ook als fiat-valuta wordt benaderd.

Cryptomunten

Je kunt ook gemakkelijk een transactie uitvoeren vanuit een andere wallet. Dat de transactie in dit geval slechts enkele ogenblikken duurt, is een voordeel. Verder zijn er ook hier geen kosten – dus als een transactie wordt gedaan met een digitale valuta, is deze 100 procent gratis. De maximale storting is 30.000 euro. Is het bedrag hoger, dan wordt dit automatisch teruggestort.

Coinbase – Het platform

Coinbase is vooral populair in Nederland omdat de website ook gewoon in het Nederlands beschikbaar is. Daarnaast is het platform uiterst gebruiksvriendelijk; dit betekent dat zelfs degenen die nooit iets met het onderwerp te maken hebben gehad, geen problemen zullen ondervinden. Het openen van een rekening is binnen enkele minuten gedaan. Handelen is uiterst eenvoudig – zelfs het opslaan van de munten is geen probleem. Je hoeft jezelf geen zorgen te maken dat het ingewikkeld wordt na het openen van de rekening – wat ook vrij eenvoudig is.

Feit is dat Coinbase een platform is dat zonder problemen door zowel beginners als professionals kan worden gebruikt. Als je gebruik wilt maken van het aanbod van Coinbase, hoef je niet constant een computer te gebruiken, maar kun je ook werken met een app die op een tablet of smartphone kan worden geïnstalleerd. De app is beschikbaar in twee verschillende versies – er is een app-versie voor iOS-apparaten (Apple) en een app voor Android. Nadat de app is gedownload, kan de installatie worden gestart. Het voordeel is dat de app, of het nu voor Android of iOS is, gratis is.

Of het nu in de wachtkamer bij de dokter is, in de trein, tijdens een wandeling met het gezin of zelfs tijdens de lunchpauze – je hebt op elk moment toegang tot Coinbase met een app. Dit is de enige manier om op elk moment op verschillende gebeurtenissen te reageren en eventuele verliezen op te vangen als de markt de andere kant op beweegt.

Klantenondersteuning

Coinbase implementeert klantenondersteuning op verschillende manieren. Bijzonder interessant is de chatbot die op de website beschikbaar is. Dit is een interactief gedeelte met veel gestelde vragen.

Opgemerkt moet worden dat – hoewel Coinbase ook een Nederlands platform biedt- de antwoorden alleen in het Engels worden gegeven. Dit is ook het geval wanneer er een direct gesprek wordt gevoerd met een medewerker van Coinbase. Op dit punt moet echter worden vermeld dat account specifieke zaken niet kunnen worden verduidelijkt in het gedeelte Veelgestelde vragen.

Coinbase-recensie: hoe zijn de recensies?

Coinbase is geen jonge aanbieder – het platform is sinds 2012 beschikbaar. Als je kijkt naar de geschiedenis van cryptomunten, dan is dat al oud. Vandaag de dag zijn er steeds meer mensen, waaronder op veiligheid gerichte investeerders, die geïnteresseerd zijn in digitale valuta’s. Op dit punt moet echter worden vermeld dat Bitcoin, de moeder van alle cryptomunten, al een tijdje in opkomst is: in 2018 verloor de digitale valuta ongeveer 80 procent van zijn waarde.

Doordat Coinbase al relatief lang op de markt is, hebben ze natuurlijk al een aantal jaren ervaring, wat vooral voor klanten een voordeel is, aangezien Coinbase de afgelopen jaren altijd heeft kunnen inspelen op veranderingen. Als je kijkt naar de ervaringen die op internet te vinden zijn, wordt al snel duidelijk dat de aanbieder heel goed kan overtuigen. Natuurlijk zijn er een paar gebruikers die niet tevreden zijn, maar vergeleken met de positieve reviews zijn ze in de minderheid.

Conclusie: Coinbase is het platform voor beginners

Als je een kijkje achter de schermen neemt en ook de verschillende ervaringen en testen leest dan kan uiteindelijk worden gezegd dat Coinbase een zeer interessant platform is dat vooral aan beginners kan worden aanbevolen. Het platform is niet alleen gemakkelijk te begrijpen, maar er is ook een uitgebreide FAQ-ruimte beschikbaar – als je aan het einde nog een paar vragen hebt, kun je ook rechtstreeks contact opnemen met de medewerkers

 

Coinbase Review Details

Aankoop methodes
5.0
Betrouwbaarheid & Beveiliging
5.0
Software
4.0
Toegankelijkheid
4.0
Klanten Service
4.5 Eindcijfer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Coinbase Review
4.5/5
© Copyright 2023 Crypto BV