Home » Ethereum ETH

De trend van beleggen in cryptomunten zet zich voort. Hoewel de meeste mensen zich concentreren op de recordpopulariteit van de grootste en bekendste cryptomunt, Bitcoin, is het ook de moeite waard om andere opties op crypto gebied te onderzoeken en te overwegen. Onder hen is ongetwijfeld Ethereum, een virtuele valuta die in 2013 door een Russische programmeur is gemaakt op basis van blockchain technologie. Geïnteresseerd in het kopen van Ethereum? Hier vindt u de belangrijkste informatie over het investeren in deze cryptomunt.

Wat is de cryptomunt Ethereum?

De naam Ethereum komt van het Engelse woord “ether”, wat een hypothetisch bestaande substantie betekent waarin elektromagnetische golven, inclusief licht, zouden moeten voorkomen. Ethereum is een cryptomunt, die bedacht en gemaakt is door de Russische programmeur Vitalik Buterin. Eind 2013 zag hij het succes van de blockchain technologie (die Bitcoin momenteel gebruikt) en besloot hij deze te gebruiken om een netwerk te creëren om daarop mobiele applicaties te bouwen. In 2015 lanceerde Ethereum Schweiz GmbH een peer-to-peer netwerk.

Virtuele contracten

Tegelijkertijd is er een goed en veilig systeem van virtuele contracten ontstaan, waarin tokens zijn geïntroduceerd om de facturering te vergemakkelijken, en dat Ethereum (1 ether – 1ETH) wordt genoemd. Hoewel Ethereum oorspronkelijk alleen werd gebruikt voor de afwikkeling van betalingen tussen programmeurs onderling, overschaduwde de populariteit van deze cryptomunt snel het applicatieontwerp van het platform. In 2016 waren de gebruikers (net als destijds bij Bitcoin) in onenigheid geraakt en de gebruikers waren zeer verdeeld over de huidige staat en de blik op de toekomst van deze munt. Toen was er een stemming hierover en vanaf dat moment werden er twee cryptomunten gecreëerd die enigszins van elkaar verschillen: Ethereum en Ethereum Classic.

In veel opzichten lijkt Ethereum op Bitcoin. Het is gebaseerd op Blockchain technologie, waarbij elke gebruiker toegang heeft tot de broncode, en geen van deze cryptomunten wordt “gekopieerd”. Er zijn echter wel wat verschillen. In tegenstelling tot de makers van Bitcoin, hebben de makers van Ethereum op dat moment geen bovengrens gesteld aan de Eth die kan circuleren. De omgeving van beide cryptomunten is ook behoorlijk verschillend. Hoewel u Ethereum net als Bitcoins kunt kopen en verkopen, maakt het deel uit van een veel groter ecosysteem.

Waar en hoe kunt u beginnen met beleggen in de digitale valuta Ethereum?

Hoewel beleggen in Ethereum technisch gezien niet ingewikkeld is, is het vanuit het perspectief van de gebruiker belangrijk om u voor te bereiden en wat basiskennis op te doen voordat u besluit een cryptomunt te kopen. Dit kan bijvoorbeeld door een whitepaper te lezen, een document waarin de makers van Ethereum in detail alle technische aspecten met betrekking tot de werking ervan uitleggen.

Ethereum Wallet

Het wordt ook aanbevolen om de huidige trends te volgen en een initiële investeringsstrategie te plannen. Het zal ook nodig zijn om uw computer te scannen met een bewezen antivirusprogramma. De volgende stap is het opzetten van een cryptomunt wallet. Het kan bestaan in de vorm van een programma of een app, maar ook een fysiek apparaat is mogelijk als wallet voor uw crypto.

De laatste tijd zijn externe wallets om veiligheidsredenen erg populair geworden, maar dat is een kwestie van individuele mening. Wanneer u een cryptowallet kiest, moet u altijd controleren of deze ETH en andere virtuele valuta ondersteunt waarin u mogelijk geïnteresseerd bent.

Beoordelingen van Ethereum. Wat schrijft men erover in de media?

Veel mensen zijn geïnteresseerd in recensies over Ethereum in forums op internet en in gedrukte vorm. Ze willen niet alleen gedetailleerde informatie over deze cryptomunt weten, maar ook ervaringen van gewone gebruikers. Momenteel zien veel beleggers een aanzienlijk potentieel in Ethereum, vooral als het gaat om wisselkoersgroei ten opzichte van de traditionele valuta, vooral op de lange termijn.

Bitcoin alternatief?
Het zou zeker een vergissing zijn om alleen winstkansen te zien in Bitcoin-investeringen, want ook andere cryptomunten- zoals Ethereum- kunnen een hoger rendement opleveren. Tegelijkertijd moet men zich ervan bewust zijn dat beleggen in cryptomunten altijd het risico met zich meebrengt om het gehele of een deel van het kapitaal te verliezen.

Om deze reden kunt u beoordelingen tegenkomen van mensen die in Ethereum hebben geïnvesteerd en in korte tijd aanzienlijke verliezen hebben gemeld. Ongetwijfeld moeten programmeurs aandacht besteden aan de Ethereum-omgeving, niet alleen vanwege het investeringsaspect, maar ook vanwege de ontwikkelingsmogelijkheden.

Waar en hoe kunt u de cryptomunt Ethereum kopen?

Zodra u een cryptomunt portemonnee heeft, is de volgende stap het kopen van Ethereum (ETH). We kunnen dit op twee manieren doen: via een valutawissel of door gebruik te maken van een cryptobeurs. In beide gevallen kunnen we dit doen via een bankoverschrijving, maar niet alle banken verwerken cryptomunt-betalingen, dus het is de moeite waard om hier rekening mee te houden.

Beginnende beleggers

Een cryptobeurs is een ideale oplossing voor beginnende beleggers, omdat het de snelste en gemakkelijkste methode is. Het werkt op precies dezelfde manier als traditionele online wisseldiensten – we specificeren het geldbedrag waarin we geïnteresseerd zijn, de wisselkoers berekend volgens een vooraf bepaald bedrag en we kunnen een betaling uitvoeren via een bankoverschrijving. Het scenario verschilt als het gaat om cryptomuntbeurzen, die worden gewaardeerd door de meer geavanceerde gebruikers.

Hiermee kunt u zaken doen met zowel de eigenaren van de cryptobeurs, als met andere gebruikers. Hierdoor kunnen we een veel gunstigere wisselkoers krijgen, zolang we bereid zijn om een beetje te wachten. U moet er altijd aan denken om uw crypto over te maken van de beurs naar uw eigen cryptowallet na het kopen van ETH. De cryptobeurs wallet moet u niet gebruiken om uw crypto op te slaan, haal het du na aankoop meteen van de beurs af. Als de cryptobeurs gehacked wordt is uw crypto ook weg.

Waar kunt u de wisselkoers van Ethereum (ETH) bekijken?

We kunnen de wisselkoers van Ethereum (ETH) voornamelijk in de gaten houden via de officiële website van het project, ethereum.org. Natuurlijk heeft elke valuta- en cryptomunt beurs ook zijn eigen aan- en verkooptarieven. Het loont dus de moeite om op zoek te gaan naar de gunstigste prijzen, maar ook om gebruik te maken van bewezen, betrouwbare bronnen die veilige transacties kunnen garanderen. Een aantal van de meest veilige cryptobeurzen zijn Coinbase, Binance en Bitvavo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright 2023 Crypto BV