Home » Bitcoin Cash

12 jaar na de creatie van Bitcoin, in een tijd waarin de vooruitgang in cryptografie en de steeds groeiende populariteit van peer-to-peer (P2P) netwerken voor het delen van bestanden, zijn er steeds meer cryptomunten en hun variaties bijgekomen die in de handen en in portemonnees van crypte fanatiekelingen verdwenen. Cryptomunten kunnen een goede aanvulling zijn op een verdeelde portfolio van investeringen, en hun voordelen omvatten anonimiteit, snelle transacties, bruikbaarheid en het elimineren van de noodzaak voor tussenpersonen. Een van de meer populaire nieuwe cryptomunten is Bitcoin Cash.

Wat is de cryptomunt Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash BCH is een cryptomunt die is ontstaan ​​na een fork in de grootste Bitcoin-keten. De fork vond plaats in augustus 2017 en werd veroorzaakt door de verdeeldheid binnen de gemeenschap van cryptomunt miners. Het meningsverschil ging over het wijzigen van het protocol, de verdere ontwikkeling en opschaling van het Bitcoin-project. Bij de discussies over de toekomst van de valuta waren twee grote groepen betrokken, waarbij de meerderheid van de eerste miners waren en de tweede waren Bitcoin gebruikers en programmeurs.

De eerste groep koos ervoor om het aantal blokken te vergroten, waardoor een grotere hoeveelheid data (transacties) ingepast kan worden. De andere kant drong aan op het implementeren van de transactiegegevenscompressie (Segregated Witness – SegWit), die ook de hoeveelheid gegevens in afzonderlijke blokken moest vergroten.

De twee partijen kwamen toen echter niet tot overeenstemming, wat resulteerde in een fork in de keten (hard fork). De eerste groep, de miners, werkt momenteel met Bitcoin Cash, terwijl de andere groep – gebruikers en programmeurs – de originele Bitcoin ondersteunt. Op de fork werden de resources van de nieuwe cryptomunt in een verhouding van 1:1 naar alle Bitcoin-adressen in het netwerk overgebracht.

Blokgrootte

Bitcoin Cash, dat in zekere zin een “afstammeling” is van Bitcoin, is gebaseerd op blockchain-technologie en hetzelfde SHA-256-algoritme als zijn oudere familielid. De parameter die cryptomunten onderscheidt, is de blokgrootte. De eerste wijziging had betrekking op de verhoging van 1 MB, 8 MB, daarna halverwege 2018 naar 32 MB, met mogelijkheden voor verdere uitbreiding. Deze veranderingen maken het niet alleen mogelijk om de transactiekosten te verlagen, maar vooral om meer transacties per seconde te krijgen. De toename van de blokgrootte maakte van Bitcoin Cash een valuta voor snelle en goedkope transacties, met een mediaan van transactiekosten onder $0,01.

Waar en hoe kunt u beginnen met beleggen in de digitale valuta Bitcoin Cash?

Investeren in Bitcoin Cash begint op dezelfde manier als andere cryptomunten. Download en installeer eerst de Bitcoin cash portemonnee. Met de portemonnee kunt u BTC verzenden en ontvangen. De portemonnee maakt het mogelijk om het saldo van al uw Bitcoins Cash te volgen, evenals de geschiedenis van alle transacties.

Verschillende platforms hebben verschillende portefeuilles beschikbaar die, naast de basisfuncties, kunnen verschillen in aanvullende opties die beschikbaar zijn voor gebruikers. De volgende stap nadat u de portemonnee hebt geïnstalleerd, is het kopen van deze cryptomunt, wat rechtstreeks mogelijk is vanuit de mobiele portemonnee-app, via de Bitcoin-website of op een cryptobeurs, met Bitcoin. U kunt voor BCH betalen met een bankoverschrijving, stablecoins kopen die beschikbaar zijn op Binance, vervolgens stablecoins inwisselen voor BCH en betalen voor Bitcoin Cash met een creditcard.

Offline back-ups

Een belangrijke stap is het maken van een offline back-up van de portemonneesleutel en gegevensverificatie. Bijzondere nadruk op offline back-ups komt voort uit de noodzaak om de toegang tot de portemonnee te beveiligen, voor het geval van verlies van het apparaat waarop de portemonnee was geïnstalleerd.

Met een geïnstalleerde cryptomunt-portemonnee en met Bitcoin Cash in uw account, kunt u eenvoudig cryptomunt gebruiken. Het Biosafety Clearing House op zichzelf wordt door duizenden mensen geaccepteerd, zowel bij fysieke bedrijven als bij online bedrijven.

Beoordelingen in de media

Wat schrijft men over Bitcoin Cash BCH in de media? Meningen van gebruikers en experts in de cryptomunt industrie wijzen op de hoge veiligheid van BCH transacties in vergelijking met andere oplossingen. Bitcoin Cash, door zijn tegenstander Bcash genoemd (om het woord Bitcoin in de naam te vermijden), is een valuta met een hoge liquiditeit, die vooral waardevol is bij investeringen op korte en middellange termijn.

Vanwege de veranderingen die blijven plaatsvinden (een nieuwe vork, gesplitste keten in Bitcoin ABC en Bitcoin SV) kunnen langetermijn investeringen gepaard gaan met een verhoogd investeringsrisico.

Bitcoin Cash heeft een actieve, steeds groeiende aanhang en als geloofwaardige cryptomunt verdient het ook de aandacht van vroege gebruikers. Net als andere cryptomunten maakt het deel uit van een markt die wordt gekenmerkt door een hoog risico en grote koersschommelingen, daarom moeten investeringsbeslissingen zorgvuldig worden genomen.

Waar en hoe kunt u de cryptomunt Bitcoin Cash kopen?

Net als bij andere cryptomunten hebben de gebruikers die geïnteresseerd zijn in Bitcoin Cash verschillende crypto beurzen beschikbaar om transacties uit te voeren. De meest bekende zijn diensten als de eerder genoemde Binance (de grootste cryptomunt beurs), Bitvavo, Coinbase en Bittrex. Afhankelijk van ieder zijn persoonlijke voorkeuren en ook van de omvang van het bedrijf, presenteren verschillende beurzen de specificaties die voldoende zijn voor de behoeften van hun klanten.

Verschillen

De verschillen vloeien voort uit zaken als de transactiesnelheid, het aantal geaccepteerde cryptomunten, de vergoedingen voor het gebruik van creditcards voor betalingen, opnames of het promotieniveau van een platform. In de dynamische realiteit van de cryptomuntenmarkt is Binance mogelijk de beste exchange, die naast BCH meer dan 200 andere cryptografische valuta, de hoogste omzet ter wereld, gemakkelijke betalingen, efficiënte klantenondersteuning en volledige anonimiteit biedt.

Het kopen van Bitcoin Cash is iets anders, afhankelijk van de valuta die u van plan bent te gebruiken. In de eenvoudigste bewoordingen kan het aankoopproces van cryptomunt worden teruggebracht tot een paar simpele basisstappen: een account aanmaken, inloggen, controleren, betalen. Bij elke exchange kan het proces enigszins verschillen in duur of een aparte vereiste om een ​​specifieke portemonnee of app te installeren.

De wisselkoers bekijken

De wisselkoers van cryptomunten, waaronder Bitcoin Cash, kan in realtime online worden opgezocht op websites en web portals gerelateerd aan virtuele valuta. De meest bezochte diensten zijn onder andere Bitvavo, Coinbase en Binance, maar er zijn er nog wel een aantal die snel en betrouwbaar zijn. Het bezoeken van beproefde en betrouwbare websites maakt het mogelijk om informatie uit veilige bronnen te halen. Hierdoor kunnen gebruikers beter inspelen op de veranderingen die plaatsvinden in cryptomunten en hun middelen efficiënt beheren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright 2023 Crypto BV