Home » XRP Ripple

Wat is de cryptomunt XRP Ripple?

XRP is momenteel een van de grootste cryptomunten ter wereld. Het hele Ripple XRP-project domineert door marktkapitalisatie (op het moment van schrijven bedraagt de totale marktwaarde $ 19.80 miljard). Hoe dat mogelijk is? Allemaal dankzij het grote aanbod van beschikbare munten (meer dan 50 miljard) en hun lage prijs in vergelijking met andere cryptomunten die op de markt beschikbaar zijn.

Dus waarom heb je zo weinig gehoord over deze cryptomunt? Helaas weten we het niet, maar we weten wel dat het over een paar minuten zal veranderen. Welkom bij onze praktische gids. We hebben voor jou een verzameling van de belangrijkste informatie over XRP Ripple samengesteld die jou zal helpen jezelf in deze virtuele wereld te vinden. Laten we beginnen.

Over Ripple

We beginnen vanaf het allereerste begin, d.w.z. door uit te leggen wat Ripple is en wat XRP is. Ripple is het eerste deel van de naam van het bedrijf, wiens volledige naam Ripple Labs is. Een particulier bedrijf dat een reeks cryptografische, virtuele betalingsoplossingen heeft gecreëerd in het open source-systeem (XRP-ledger en Ripple Net), bedoeld voor instellingen (banken, beurzen, makelaars, valuta-uitwisselingen, andere providers die op het netwerk actief zijn). De oorspronkelijke naam van Ripple Labs was Open Coin, maar in 2015 werd deze gewijzigd.

Ripple Labs werd in 2012 opgericht in San Francisco, Californië als een privébedrijf. Hierdoor is het niet mogelijk om haar aandelen te kopen, en dus de invloed van externe investeerders.

Het zal je niet verbazen als we je vertellen dat we dit programma, specifiek het transactieprotocol, Ripple (ripple transaction protocol – RTXP) noemen. Daarbinnen werkt echter de cryptomunt, die XRP heette.

Momenteel heeft het Ripple Labs bedrijf meer dan 500 mensen in dienst in 9 kantoren over de hele wereld. Indrukwekkend, toch? Hun jaarlijkse stijging van het aantal klanten met 300% verdient nog meer erkenning.

Wat producten betreft, biedt Ripple, zoals we eerder vermeldden, softwarepakketten genaamd RippleX. Ze zijn bedoeld voor ontwikkelaars en bedrijven en maken het gebruik van XRP mogelijk. Het beschreven platform bevat tools voor interactie met XRP Ledger, evenals PayID en Interledger (twee protocollen die onafhankelijk van XRP zijn ontwikkeld).

Het is belangrijk dat je let op het onderscheid tussen Ripple en XRP, waar we eerder over schreven, omdat het gebruik ervan als synoniemen tot veel misverstanden leidt.

Wat is XRP?

Nu gaan we naar XRP zelf, d.w.z. een cryptomunt ontwikkeld, voorbereid en gedeeltelijk beheerd door Ripple Labs. XRP behoort tot het productassortiment van het bedrijf dat als taak heeft de efficiëntie van grensoverschrijdende betalingen te verbeteren, met name in de banksector.

De volledige digitale naam is XRP Ledger. De definitie is echter als volgt: een open source gedistribueerd grootboek dat de mogelijkheid heeft om transacties binnen 3-5 seconden af ​​te wikkelen. Als we deze tijd vergelijken met de afwikkeling van standaardtransacties, kan worden gezegd dat dit in realtime gebeurt.

Het wordt gekenmerkt door het feit dat je het rechtstreeks naar de ontvanger stuurt, waarbij je kunstmatig gecreëerde tussenpersonen vermijdt. Dit is uiterst belangrijk als we het hebben over snelle en efficiënte valutawissel, wat het belangrijkste doel is.

Hoe werkt XRP?

Het werkingsprincipe van deze cryptomunt maakt gebruik van gedistribueerde grootboektechnologie om tokens te verwerken (in plaats van blockchain-technologie). Ze vertegenwoordigen in de virtuele wereld de ons bekende fiat-valuta (EUR, USD, enz.), elke cryptomunt of andere eenheden met een bepaalde waarde. Het feit dat het volledige protocol open is, betekent dat elke instelling deze oplossing in haar infrastructuur kan opnemen (zonder aanvullende toestemming van Ripple Labs).

Verificatie van XRP-transacties

We noemden het eerder genoemde grootboek een gedistribueerd grootboek omdat het wordt beheerd door onafhankelijke deelnemers van de wereldwijde “XRP-gemeenschap”. Het is cruciaal dat voor elke transactie de toestemming van onafhankelijke validatieknooppunten vereist is (de zogenaamde iteratieve consensus, d.w.z. de definitieve en onomkeerbare overeenkomst).

Het bereiken van consensus duurt gemiddeld 3-5 seconden (gemiddeld minder dan 4 seconden), gevolgd door meer registers die moeten worden bevestigd. Tegelijkertijd, aangezien de transactie toestemming vereist, moeten er ook validators zijn. Natuurlijk kan bovendien iedereen een validator worden. Actieve validators zijn momenteel universiteiten, beurzen en financiële instellingen (36 validators in totaal). Ripple Labs alleen exploiteert 6 knooppunten, wat ongeveer 16% van het gehele netwerk is.

Wie is de maker van Ripple?

Het eerste gebruik van het protocol, d.w.z. de iteratie ervan, vond plaats in 2004. Dit gebeurde lang voordat Bitcoin werd gemaakt, en het project zelf had weinig te maken met cryptomunten zoals we die nu kennen.

Ripple zoals we het nu kennen, werd opgericht in 2013, toen Jed McCaleb, de oprichter van het eDonky-netwerk, investeerders van over de hele wereld uitnodigde om samen te werken en te investeren in Ripple Labs.

De rechtmatige oprichters van Ripple Labs zijn Jed McCaleb en Chris Larsen, een van de rijkste mensen in de cryptomunt wereld en een bekende privacy-activist. McCaleb is een bekende programmeur en ondernemer die verantwoordelijk was voor projecten zoals Stellar, de eerder genoemde eDonkey of een van ’s werelds grootste cryptomunt exchanges in die tijd – Mt. Gox.

Speciale kenmerken van XRP Ripple – wat maakt deze cryptomunt uniek?

De cryptomunt is ontworpen om de kosten van operaties buiten de cryptomunt wereld te versnellen en te verlagen. We bedoelen dagelijkse betalingen, het wisselen van valuta, goud of zelfs effecten. Het feit dat de makers meer nadruk leggen op het gebruik van hun product bij transacties tussen instellingen, leidt er echter toe dat individuele transacties zelden door XRP worden uitgevoerd.

Een belangrijk voordeel van XRP is ook een uniforme minimale commissie voor transacties (opgelegd om veiligheidsredenen tegen hackers en netwerkbelasting).

Wat is de waarde van deze cryptomunt?

Waarom neemt de waarde van XRP toe? Het antwoord is simpel. Omdat het samenwerkt met veel instellingen met een hoge vertrouwensindex, wat zich vertaalt in vertrouwen voor Ripple. Ten tweede omdat het een snelle en goedkope manier is om valuta of activa te wisselen, waardoor het risico van verouderde systemen en financiële instrumenten wordt geëlimineerd.

Hoeveel XRP-munten zijn er in omloop?

Er zijn momenteel 50,404 miljard munten/tokens in omloop van de 100 miljard cryptomunten die beschikbaar zijn. De resterende 49 en een half miljard is nog steeds in handen van Ripple Labs, dat heeft besloten om 1 miljard tokens per maand te verkopen.

Beveiliging in het netwerk

De veiligheid van het gebruik van XRP wordt perfect geïllustreerd door de vergelijking met bitcoin. Simpel gezegd, het is alsof we elk bedrijf en de economie van het geselecteerde land met elkaar vergelijken. Het totale aanbod van Bitcoin wordt uitgegeven in een miningproces tegen een snelheid die wordt bepaald door een wiskundig algoritme, terwijl transacties worden verwerkt in een volledig gedecentraliseerd systeem. XRP (in onze vergelijking is het een bedrijf) wordt uitgegeven door één bron, tegen een snelheid die vooraf is bepaald door besluitvormers. In plaats daarvan worden de transacties verwerkt door vooraf goedgekeurde en geverifieerde validators.

Het is juist deze benadering die XRP tot een ideale optie maakt voor diegenen die niet langer vertrouwen op traditionele bankmechanismen, maar nog steeds niet volledig overtuigd zijn van volledige decentralisatie.

Hoe kan men XRP  gebruiken?

Het belangrijkste doel van Ripple is het wisselen van valuta en internationale overschrijvingen tussen instellingen. Je hebt echter geen institutionele status nodig, aangezien deze valuta ook wordt geaccepteerd door meer dan 4500 handelaren over de hele wereld.

Welke XRP-portemonnee moet je kiezen?

De keuze aan wallets om XRP te beheren is zeer divers. Vergeet niet om je bij het nemen van beslissingen altijd te laten leiden door beveiligingsindicatoren en de reikwijdte van de functionaliteit die aan jouw verwachtingen zal voldoen.

Ripple (XRP) Prijsvoorspelling voor de komende jaren

In onze Ripple prognose kijken we naar een mogelijk verloop van de cryptomunt XRP tot 2030. Hoe loopt de gerechtelijke procedure af? Gaat dit goed aflopen en kan de koers dan omhoog knallen?

Met een redelijke stijging van 25 % zou het zeer positief kunnen eindigen voor Ripple (XRP). Onze Ripple prijsprognose is hier mede op gebaseerd. De meeste cryptomunten zijn gestegen en ook Ripple ging mee omhoog. Dat was afgelopen jaren wel anders.

Tegenslag in 2020

Ripple leed in 2020 een zware tegenslag door de SEC- rechtszaak. Nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission in december 2020 al een rechtszaak tegen Ripple had aangespannen, daalde de XRP-prijs binnen enkele dagen met ruim 50 procent. Over het algemeen daalde het zelfs voor een korte tijd tot ongeveer € 0,18. De verantwoordelijken van de SEC hadden zich echter voorgesteld dat de gerechtelijke procedure veel eenvoudiger zou zijn. De rechtszaak loopt nu volgens ons wel ten einde. Daarom kijken we in onze Ripple-prijsvoorspelling naar welke waarde de XRP-munt zou kunnen bereiken na het juridische geschil.

Ripple Koers

Ripple is momenteel niet alleen de zesde grootste cryptomunt ter wereld, maar is ook een van de oudste digitale valuta ooit. Hoewel de cryptomunt eigenlijk XRP wordt genoemd en alleen het bedrijf dat de munt ontwikkelt, is geregistreerd onder de naam Ripple, worden de termen vaak door elkaar gebruikt.

Sinds de publicatie in 2012 heeft de XRP-munt een algehele positieve ontwikkeling doorgemaakt, hoewel de koers de afgelopen vijf jaar grote winsten heeft kunnen opleveren vanwege de volatiliteit. Langetermijnbeleggers met een eenmalige investering hadden echter vooral de neiging om geld te verliezen.

h3>Hoe maak je de juiste Ripple prognose?

Er zijn in principe twee manieren om een ​​koersprognose te maken, namelijk technische analyse of fundamentele analyse. Bij technische analyse gaat het vooral om het maken van een voorspelling voor de toekomst op basis van gegevens uit het verleden. Om kortetermijn trends te herkennen, is de technische grafiekanalyse onvervangbaar, voornamelijk voor daghandelaren.

SEC-procedures

Gebeurtenissen uit het verleden zijn echter geen betrouwbare indicator voor toekomstige ontwikkelingen. Er zijn immers veel gebeurtenissen die XRP verder kunnen beïnvloeden. Dit werd voornamelijk aangetoond in Ripple’s SEC-procedures. Geen enkele expert had de prijsontwikkeling eind december 2020 kunnen raden.

Daarom moet men een mogelijke prijsontwikkeling behandelen, vooral met een fundamentele analyse. Hiervoor worden externe factoren meegenomen in de eventuele koersontwikkeling. Het gaat minder om het bepalen van een exact koersdoel. In plaats daarvan ligt de nadruk op het raden van een geschatte richting. Houd er echter rekening mee dat alle Ripple-prijsvoorspellingen slechts modellen zijn die mogelijk uitkomen.

Ripple-prijsvoorspelling op korte termijn: XRP-prijs 2023

Als we een Ripple-prijsvoorspelling voor 2023 willen doen, is vooral de rechtszaak tussen de SEC en Ripple van belang. Ripple heeft altijd gedeeltelijke successen kunnen vieren. De verantwoordelijke rechter beschuldigde zelfs de Amerikaanse Securities and Exchange Commission van hypocrisie vanwege hun argumenten in deze zaak.

Terwijl de rechtszaak voortduurde, dienden beide partijen een kort geding in. Deze aanvraag vraagt ​​de bevoegde rechtbank om een ​​oordeel te vellen op basis van alle tot dusver ingediende documenten. Dit betekent dat we de komende weken de uitspraak in de procedure tussen Ripple en de SEC kunnen verwachten.

Een overwinning op de SEC zou de XRP-prijs omhoog stuwen, daar zijn beleggers zeker van. Hier moeten beleggers er echter rekening mee houden dat een mogelijk positief resultaat voor Ripple al gedeeltelijk in de XRP-prijs is ingecalculeerd.

Korte termijn

Als onderdeel van een kortetermijn voorspelling van de Ripple-prijs, denken we dat de huidige XRP-prijs zal verdubbelen als de rechtszaak wordt gewonnen. Gezien de ontwikkeling van de totale markt is het echter onwaarschijnlijk dat XRP meer dan 1,00 euro zal bereiken, of slechts voor een zeer korte periode. Het is onwaarschijnlijk dat het record van € 3.59 in de nabije toekomst zal worden bereikt, zelfs als de rechtszaak wel wordt gewonnen.

Mocht Ripple de rechtszaak verliezen, dan bestaat het risico van een nieuwe grote uitverkoop, die zou kunnen uitbodemen op ongeveer € 0.18.

Ripple prijsvoorspelling 2025 tot 2030

Zelfs als er al talloze Ripple koersvoorspellingen zijn tot het jaar 2030, willen we nogmaals benadrukken hoeveel tijd ongeveer 9 jaar op de cryptomarkt is. Bitcoin handelde negen jaar geleden ruim onder € 1.000, hoewel BTC deze barrière doorbrak in de bull run van 2013/2014.

Als Ripple de rechtszaak wint, zou de XRP koers zich de komende jaren positief moeten blijven ontwikkelen. Voor een Ripple-prijsvoorspelling op de lange termijn moeten we echter naar de fundamenten kijken en de use case van de XRP- munt evalueren. Zelfs als het Ripple-systeem van het bedrijf door banken wordt gebruikt, is de XRP-munt niet absoluut noodzakelijk.

Analisten gaan ervan uit dat de Ripple-prijs tegen 2030 nieuwe hoogtepunten tot € 5 of zelfs 20 euro zou kunnen bereiken. Een XRP-prijs van 20 euro achten wij echter zeer onwaarschijnlijk, gezien het hoge aantal XRP munten die al op de markt zijn van momenteel bijna 50 miljard XRP. Aangezien het bedrag in omloop nog steeds kan verdubbelen, zou een dergelijke XRP koers resulteren in een zeer hoge marktkapitalisatie van ongeveer 20 miljard euro.

Dat vinden wij niet realistisch, zelfs niet gezien een hogere inflatie en de daarmee gepaard gaande devaluatie van geld. We achten echter een XRP-prijs in het bereik van de vorige all-time high mogelijk in 2030 als de cryptomarkt zich tot die tijd goed blijft ontwikkelen. Het Ripple-aandeel zou echter veel interessanter kunnen worden dan de XRP-munt. Ripple wil naar de aandelenbeurs als het de rechtszaak wint.

© Copyright 2023 Crypto BV