Hoe betrouwbaar is crypto-exchange Binance? Lees ervaringen, en bekijk voor-en nadelen van dit platform voor je start!
- Ingebouwde eigen wallet
- Groot, beursgenoteerd
- Groot aanbod van cryptocurrencies (>150)
- Veilig platform
- Crypto-aankopen mogelijk met Ideal
- Lage handelskosten
- Geen telefonische klantenondersteuning
- Creditcard betalingen zijn relatief duur
- Deels ongereguleerd
Het Binance platform is de laatste jaren steeds populairder geworden. Achter de crypto-exchange zit echter nog steeds een heel jong bedrijf – Yi He en Changpeng Zhao lanceerden de portal pas in 2017. Kan zo’n jonge exchange echt serieus zijn en een goede investeringsmogelijkheid bieden? We hebben gekeken naar wat Binance te bieden heeft. We gaan in op beveiliging, vergoedingen en andere serviceaanbiedingen. Deze gedetailleerde Binance-test laat zien of de exchange echt de moeite waard is en waar rekening mee moet worden gehouden.
Binance in één oogopslag
Binance is een klassieke crypto exchange. Hier kun je handelen met digitale valuta en deze vervolgens met elkaar wisselen. Binance bestaat uit de termen “binair” en “financieel” en is sinds begin 2018 de grootste cryptobeurs ter wereld – de marktwaarde ligt rond de 1,3 miljard dollar. Binance heeft ook zijn eigen cryptomunt: Binance Coin.
Er werken momenteel tussen de 250 en 500 mensen voor het Binance-platform. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Malta, dus het bedrijf moet voldoen aan de regels en voorschriften van de Europese Unie.
Het platform heeft momenteel acht investeerders. Binance verwierf ook Trust Wallet op 31 juli 2018. Op 12 december 2018 is een nieuw leerplatform gelanceerd, zodat investeerders en gebruikers meer kunnen leren over cryptomunten en de technologie achter de blockchain. Daarnaast investeren de voorzitters ook in verschillende cryptomunten.
De website gaat vooral over cryptomunten en de bijbehorende handel. Je kunt digitale valuta kopen en deze vervolgens overboeken naar de wallet, de digitale wallet, dan weer cryptomunten verkopen of je geld op koers zetten en dus wedden of de prijs van een bepaalde valuta omhoog of omlaag gaat.
Is Binance goed beveiligd?
Iedereen die geïnteresseerd is in digitale valuta, wil natuurlijk een platform gebruiken dat ook veilig is. Enerzijds gaat het om hoe of waar het geld van de klant wordt bewaard, anderzijds om de vraag hoe de gegevens worden versleuteld. Binance werkt hier met SSL-codering en probeert altijd voorop te lopen op het gebied van beveiligingstechnologie.
Als je wilt weten of je met een gerenommeerde provider te maken hebt, let dan niet alleen op eventuele veiligheidsmaatregelen, maar neem ook altijd een kijkje achter de schermen. Dit betekent dat je goed op de beginpagina van de website zelf moet zoeken – als er geen contactgegevens of informatie over waar het bedrijf is gevestigd, is het beter om jouw handen van de provider af te houden.
Een ander aspect dat niet mag worden genegeerd, is de vraag hoe de getuigenissen die op het World Wide Web te vinden zijn, eruitzien. Er zijn talloze fora waar verschillende crypto exchanges worden besproken; hier kun je relatief snel zien of het een gerenommeerde en aan te bevelen aanbieder is of niet. Iedereen die denkt dat er alleen gerenommeerde aanbieders in de cryptowereld zijn, heeft het mis – om deze reden moet je bijzonder voorzichtig zijn voordat je een specifiek platform kiest.
Hoe werkt Binance?
Om een account aan te kunnen maken zijn de naam, woonplaats en e-mailadres evenals geboortedatum en wachtwoord nodig. Als je hier niet de juiste gegevens invoert, krijg je problemen met latere stortingen en opnames. Een Binance registratie is voor iedereen mogelijk zonder zich te legitimeren. Binance stuurt echter een bevestigingslink per e-mail, die in ieder geval het e-mailadres verifieert.
Na bevestiging van het e-mailadres kan de gebruiker inloggen op het Binance account en beginnen met handelen in cryptomunten. Er is geen demo-account, maar het platform biedt tutorials. Deze moeten vooral door onervaren handelaren worden bestudeerd voordat geld of crypto’s worden geïnvesteerd.
Na het opzetten van de rekening kan geld uit de wallet worden gestort of kunnen transacties direct op de beurs worden verwerkt. Betalingen in USD zijn mogelijk via Paxos. Andere valuta zoals EUR, UAH, KZT of RUB worden sinds 2019 geaccepteerd in samenwerking met Advcash.
Iedereen die maximaal 2 Bitcoins per dag opneemt, heeft geen identiteitscontrole nodig. Binance biedt echter twee soorten accounts. Bij grotere tegoeden is bij deze aanbieder ook een KYC (Know Your Customer) check verplicht.
Het aanbod
Een groot voordeel van Binance is dat hier talloze munten worden ondersteund. Er zijn geen beperkingen op het besturingssysteem of eindapparaat – dit betekent dat Binance toegankelijk is met elk besturingssysteem en ook via elk eindapparaat. Opmerkelijk is dat het platform 1,4 miljoen transacties per seconde kan uitvoeren.
De diensten op het platform zijn momenteel beschikbaar in ruim 23 talen. Dit is ook de reden waarom Binance meertalige ondersteuning biedt.
Cryptomunten
Een platform dat kan worden gebruikt om in digitale valuta te handelen, gaat natuurlijk in de eerste plaats over welke cryptomunten toegankelijk zijn. Er zijn momenteel meer dan 170 digitale valuta beschikbaar op Binance. De grootste en meest bekende cryptomunten zijn onder meer:
- BinanceCoin
- Bitcoin BTC
- Ethereum ETH
- Cardano ADA
- Fetch.ai FET
- Request Network REQ
- Dogecoin DOGE
- Terra Classic LUNA
- Litecoin LTC
- ChainLink LINK
- Fantom FTM
- Polygon MATIC
- Quant QNT
- DigiByte DGB
- Dash Dash
- Aavegotchi GHST
- Ark ARK
- Polymesh POLYX
- Mask Network MASK
- iExec RLC RLC
- Orchid OXT
- Ocean Protocol OCEAN
- Phala Network PHA
- Chiliz CHZ
- Avalanche AVAX
- Algorand ALGO
- Cosmos ATOM
- Polkadot DOT
- Binance Coin BNB
- Civic CVC
- Celo CELO
- ApeCoin APE
- ICON ICX
- Reserve Rights RSR
- NKN NKN
- Aelf ELF
- Hedera HBAR
- Arweave AR
- Terra 2.0 LUNA 2
- IOTA MIOTA
- Curve DAO Token CRV
- Holo HOT
- Mirror Protocol MIR
- Near Protocol NEAR
- Gala GALA
- COTI COTI
- Filecoin FIL
- Barn Bridge BOND
- Loom Network LOOM
- Ethereum Classic ETC
- Loopring LRC
- Perpetual Protocol PERP
- Litentry LIT
- Aave AAVE
- Celer Network CELR
- Ren REN
- THORChain RUNE
- Clover Finance CLV
- LTO Network LTO
- FTX Token FTT
- Nano NANO
- NULS NULS
- Bitcoin Cash BCH
- Compound COMP
- Render Token RNDR
- Aion AION
- Decred DCR
- Numeraire NMR
- Aragon ANT
- Decentraland MANA
- The Graph GRT
- Band Protocol BAND
- Flow FLOW
- Dai DAI
- Bitcoin SV BSV
- Internet Computer ICP
- Elrond EGLD
- Axie Infinity AXS
- Oasis Network ROSE
- Marlin POND
- Amp AMP
- Injective Protocol INJ
- Pundi XPUNDIX
- Enjin ENJ
- Ethereum Name Service ENS
- Cronos CRO
- Chromia CHR
- Keep Network KEEP
- Klaytn KLAY
- Kyber Network KNC
- Rally RLY
- FORTH Governance Token FORTH
- Maker MKR
- Origin Protocol OGN
- Immutable XIMX
- Powerledger POWR
- BitTorrent BTT
- NEO NEO
- Cartesi CTSI
- Ankr ANKR
- Ravencoin RVN
- Automata Network ATA
- DIA DIA
- Ambire AdEx ADX
- Helium HNT
- NuCypher NU
- Komodo KMD
- Akropolis AKRO
- Basic Attention Token BAT
- PancakeSwap CAKE
- Livepeer LPT
- Kusama KSM
- EOS EOS
- Dent DENT
- Qtum QTUM
- 1inch 1INCH
- Ontology ONT
- Linear LINA
- OMG Network OMG
- Convex Finance CVX
- My Neighbor Alice ALICE
- Reef REEF
- Gas GAS
- Augur REP
- Euro Coin EUROC
- Audius AUDIO
- Enzyme MLN
- Metal MTL
- Ontology Gas ONG
- JUST JST
- Golem GLM
- Balancer BAL
- IOST IOST
- Lisk LSK
- Alpha Finance Lab ALPHA
- Gnosis GNO
- Streamr DATA
- district0x DNT
- Polymath POLY
- Ripple XRP
- DFI Money YFII
- USD Coin USDC
- Solana SOL
- Tether USDT
- XYO XYO
- Waves WAVES
- VeChain Thor VET
- Shiba Inu SHIB
- Serum SRM
- Tron TRX
- Voyager Token VGX
- Verge XVG
- Yearn Finance YFI
- Tellor TRB
- VeThor Token VTHO
- Stellar XLM
- Smooth Love Potion SLP
- WOO Network WOO
- The Sandbox SAND
- Stacks STX
- SushiSwap SUSHI
- Synthetix SNX
- Zilliqa ZIL
- UMA UMA
- Utrust UTK
- Tezos XTZ
- Storm XSTMX
- Stratis STRAX
- Uniswap UNI
- Waltonchain WTC
- 0x ZRX
- Theta Network THETA
- Vertcoin VTC
- SKALE Network SKL
- WINkLink WIN
- Swipe SXP
- SuperFarm SUPER
- Storj STORJ
- NEM XEM
- Tomo Chain TOMO
- Steem STEEM
- Bancor BNT
- Status SNT
De kosten
Als je geld op jouw Binance account zet dan hoef je geen kosten te betalen; Opslag brengt ook geen kosten met zich mee. Bovendien hoeft er slechts een kleine vergoeding te worden betaald voor de handel – dit is slechts 0,1 procent. Indien een uitbetaling naar een extern adres wordt gevraagd, is hieraan een vergoeding verbonden. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de betreffende valuta. Op de homepage wordt echter een zeer goed overzicht gegeven van hoe hoog de huidige tarieven zijn.
Binance COIN BNB
Het bijzondere: als je de Binance Coin BNB gebruikt om de transactiekosten te betalen, kun je uitkijken naar niet te onderschatten kortingen.
In het eerste jaar is er een korting van 50 procent; daarna wordt het percentage van jaar tot jaar gehalveerd. Dit betekent dat in het vierde jaar de korting 6,75 procent is – vanaf het vijfde jaar geeft het platform helemaal geen korting meer. Als je inactief bent, hoef je je ook geen zorgen te maken over kosten – Binance rekent geen zogenaamde inactiviteitskosten aan. In vergelijking met andere concurrenten is dit niet vanzelfsprekend.
- 1e jaar: korting 50 procent
- 2e jaar: korting 25 procent
- 3e jaar: korting 12,5 procent
- 4e jaar: korting 6,75 procent
- 5e jaar: korting geen korting
De Binance-kosten voor handelen zijn een vast tarief van 0,1%. Met een hogere VIP-status kan dit zelfs worden verlaagd en degenen die handelen met Binance Coin krijgen 25% korting op de handelskosten. Er zijn geen aanbetalingskosten bij Binance. Aan de andere kant brengt de aanbieder, afgezien van Fiat-valuta’s, kosten in rekening voor opnames, die in hoogte of diepte kunnen variëren, afhankelijk van de munt.
Er zijn ook minimumbetalingsbedragen en bijbehorende kosten. Er moet ook worden opgemerkt dat Binance handel in CFD’s niet toestaat.
Welke stortings- en opnamemogelijkheden worden geaccepteerd?
Opgemerkt moet worden dat je geen euro’s of Amerikaanse dollars kunt inwisselen voor cryptomunten. Dit betekent dat voordat je cryptomunten wilt kopen, je de Amerikaanse dollar, Zwitserse frank of de euro moet omwisselen voor Tether, Ethereum of voor Bitcoin zoals Binance Coin, de eigen cryptomunt van Binance. Dit is een noodzaak die ook in veel andere beurzen bestaat en ook herhaaldelijk als een nadeel wordt gezien.
Binance-aanmelding: stap voor stap naar crypto’s
De volgende gids is bedoeld als hulp bij het beginnen met handelen op Binance:
Stap 1: Registratie
Het openen van een account bij Binance is relatief eenvoudig en kan in slechts een paar minuten worden gedaan. Het enige wat je hoeft te doen is jouw gegevens zoals naam en e-mailadres in te vullen in het aanmeldformulier op de startpagina.
U ontvangt dan een e-mail met een bevestigingslink. Nadat je hierop hebt geklikt, kan het account worden gebruikt.
Er is hier geen identiteitsbewijs. Alleen als je meer dan 2 Bitcoins per dag wilt opnemen, moet je je persoonsgegevens verifiëren.
Stap 2: De aanbetaling
Waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om virtuele valuta te kopen op de Binance crypto exchange, is door een storting te doen met de cryptovaluta Bitcoin. In dit geval moet je in het menu op het item klikken en vervolgens op “Stortingen en opnames”.
Nu verschijnt er een lijst met al die cryptomunten die dan beschikbaar zijn voor selectie – nu kun je op Bitcoin klikken en vervolgens ” Deponeren ” selecteren.
Er wordt dan een veld geopend dat de gebruiker een Bitcoin-adres laat zien – de munten worden vervolgens naar dit adres verzonden. Afhankelijk van de netwerkbelasting kan de overdracht enkele minuten of zelfs uren duren. Als de transactie is bevestigd, is het tegoed dan terug te vinden op het Binance-account.
Stap 3: De handel
Nadat het account is geladen, kun je op “Exchange” klikken en vervolgens ” Basic ” selecteren.
Nu wordt de pagina Basishandel geopend. Rechtsboven bevindt zich een vakje waarin kan worden geklikt op de digitale valuta die moet worden verhandeld. Hier selecteer je ook de valuta die als tegenstander fungeert – je kunt op Bitcoin klikken en vervolgens op Ethereum.
Nu wordt het verloop van Ethereum tegen Bitcoin weergegeven. Onder de grafiek kun je zowel op Ethereum ” Kopen ” als op ” Verkopen ” klikken.
Bij zowel verkopen als kopen zijn er verschillende aankoopmogelijkheden. Hier kun je ofwel op “Limit Buy” of “Market Buy” klikken.
Aankoopopties
Binance-gebruikers hebben de volgende opties voor het verhandelen van cryptomunten:
Marktorder
Bij deze variant wordt de aankoop van de favoriete cryptomunt automatisch aangeboden tegen de best mogelijke prijs. De aankoop wordt onmiddellijk uitgevoerd – dit onderscheidt ook de variant Marktaankoop van de Limietaankoop. Na de succesvolle aankoop kun je op “Medium” klikken zodat de digitale valuta dan ook wordt bijgeschreven. Het verkopen van de digitale valuta is net zo eenvoudig. Klik eenvoudig op “Verkopen” en vul vervolgens de velden in.
Als je het tegoed wilt laten uitbetalen, hoef je niet bang te zijn dat op Binance soms obstakels in de weg zullen staan. Binance biedt de mogelijkheid om digitale valuta, zoals Bitcoin, in te wisselen voor een populaire fiat-valuta, zoals de euro. Het bedrag wordt dan overgemaakt naar de opgegeven bankrekening.
De limietaankoop
Hier geef je de prijs op waartegen je een bepaalde cryptomunt wilt kopen. Opgemerkt moet worden dat de prijs altijd betrekking heeft op een enkele eenheid. Dus als je 10 munten wilt kopen van de cryptomunt Bitcoin, geef je aan hoeveel je ervoor wilt betalen. De aankoop wordt alleen gedaan als de cursus overeenkomt met de vraagprijs.
Binance – Het platform
Binance werkt samen met het grootste bedrijf ter wereld op het gebied van registratie en authenticatie: Google. Met tweefactorauthenticatie wordt het account van de klant extra beschermd, d.w.z. op een verder beveiligingsniveau. In dit geval heeft de klant alleen een smartphone nodig die is gekoppeld aan een Google-account.
Je hoeft dus niet alleen de reguliere inloggegevens op de Binance-pagina in te voeren, maar ook een speciale code, die vervolgens naar de smartphone (of mobiel apparaat) wordt verzonden. Je moet dus je gebruikersnaam, wachtwoord en je eigen code invoeren die naar de smartphone is gestuurd.
Dit is een zeer eenvoudige stap die een kleine hoeveelheid overhead met zich meebrengt, maar ervoor zorgt dat activa voor 100 procent worden beschermd. Om deze extra beveiliging te activeren, moet je op het aangegeven veld in het registratiegebied klikken.
Dat betekent dat in de eerste stap de Google Authenticator op het betreffende eindapparaat wordt geïnstalleerd – het programma kan op een Android-smartphone of op een iOS-apparaat worden geïnstalleerd, maar natuurlijk ook op iOS- en Android-tablets.
Nu moet de QR-code worden gescand; soms kun je als alternatief ook de 16-cijferige sleutel invoeren. Uiteindelijk komt het neer op gebruikersvoorkeuren.
Welke functies heeft Binance?
De gebruiker heeft toegang tot analyse- en handelshulpmiddelen, ongeacht het accounttype. Geavanceerde accountgebruikers hebben natuurlijk toegang tot aanvullende bronnen voor complexere handelsstrategieën. Deze worden niet ter beschikking gesteld aan nieuwkomers om verwarring of zelfs intimidatie te voorkomen.
Voor beginners biedt Binance een leerplatform met nieuwsbrieven en artikelen die je per e-mail kunt ontvangen of direct op de website kunt lezen. De informatie op de website is voor iedereen toegankelijk; een account is niet vereist.
Overigens is een Binance-ervaring nog praktischer met Binance’s eigen cryptomunt genaamd Binance Coin. Bij Binance cryptomunten heeft dit natuurlijk de voorkeur van het platform en dit brengt kortingen op kosten met zich mee.
Binance heeft ook een eigen trust wallet waarin de cryptomunten kunnen worden opgeslagen en gebruikt om te handelen. Deze Trust Wallet is beschikbaar in de iOS en Google Play store en te downloaden. Het fungeert als een Binance-app en een zelfstandige wallet.
De juiste opslag van de munten
Iedereen die een specifieke cryptomunt koopt via de Binance Coins-exchange, zet deze vervolgens over naar de wallet van het platform. Van hieruit kun je de munten vervolgens overboeken naar jouw eigen wallet.
Op dit punt kan worden gezegd dat de munten ook in de Binance-wallet kunnen blijven – het tegoed dat hier wordt opgeslagen, bevindt zich in een zogenaamde koude opslag. Dit is offline opslag, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat de munten verloren gaan door een hackeraanval.
Sinds medio 2018 kunnen Binance-gebruikers hun tegoed opslaan op een mobiele wallet en deze vervolgens beheren met een privésleutel. Dit komt omdat Binance Trust Wallet heeft overgenomen. Alle ERC223 en ERC20 cryptomunten kunnen hier worden opgeslagen. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.
Klantenondersteuning
Binance medewerkers zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar ; contact kan in verschillende talen worden gemaakt. Als je op de website op “Contact” klikt, wordt de gebruiker doorgestuurd naar een helppagina. Hier vind je de hint om het gedeelte met veel gestelde vragen te bezoeken voordat je contact met ons opneemt en om eventuele antwoorden te zoeken.
In het gedeelte Veelgestelde vragen worden tal van onderwerpen behandeld, bijvoorbeeld over het platform, de verschillende stortingsmethoden of handel. Als je in het gedeelte Veelgestelde vragen geen antwoord op jouw verzoek kunt vinden, kun je contact opnemen met een Binance-medewerker.
Op dit punt moet echter worden opgemerkt dat contact alleen mogelijk is via een bepaald formulier – er is geen telefonische informatie en geen live chat.
Veilige crypto exchange voor iedereen
Concluderend kan worden gezegd dat er waarschijnlijk geen makelaar of beurs is die meer digitale valuta aanbiedt – er zijn momenteel ongeveer 190 cryptomunten die kunnen worden gekocht, verkocht of geruild. Ook hier staat veiligheid hoog in het vaandel. Binance heeft een licentie; Het bedrijf is gevestigd in Malta. Dit betekent dat je er zeker van kunt zijn dat dit een serieus aanbod is – aangezien Malta deel uitmaakt van de Europese Unie, moeten ook de EU-richtlijnen worden nageleefd.
Bovendien werd het platform door tal van programmeurs herzien en in de loop van de tijd steeds weer veranderd – dat wil zeggen, het aanbod werd aangepast aan de behoeften van de gebruikers. Het enige aspect dat hier kan worden verweten, is het gebrek aan klantenondersteuning. Ook al zijn de medewerkers – in theorie – 24 uur per dag bereikbaar, er is maar één contactformulier.
Is Binance een betrouwbare exchange?
Definitief. Naast Coinbase is Binance marktleider op het gebied van crypto exchanges. De aanbieder is betrouwbaar en veilig. De Exchange kan genieten van een netwerk van meer dan 1 miljoen klanten wereldwijd.
Welke kosten berekent Binance?
De handelsvergoeding is 0,1% van de transactiewaarde. Dit geldt niet voor BNB-tokens, waarvoor de vergoeding 0,05% is. Stortingen zijn gratis en de kosten voor opnames zijn afhankelijk van de cryptomunt. Bovendien kan deze vergoeding nog lager zijn bij een hogere VIP-status.
Wat vinden gebruikers van Binance?
Als we naar meningen over Binance zoeken op het internet, vinden we veel opmerkingen en berichten op discussieforums en blogs. De meeste meningen over Binance zijn positief, zowel bij gebruikers als bij specialisten en handelaren. Cryptomunt exchange Binance ontvangt dan ook overwegend positieve gebruikersrecensies.
Gebruikers van online forums prijzen de duidelijke interface en het uitgebreide trainingsplatform. Vaak genoemde voordelen zijn zeer lage commissies, het niet nodig maken om het account te verifiëren en een grote selectie aan altcoins. Volgens gebruikers werkt de Binance beurs erg soepel en is het enorme aanbod van cryptomunten die kunnen worden verhandeld een groot voordeel.
Andere voordelen van Binance die op de forums worden genoemd, zijn: veel betalingsopties, een eigen token, zorgen voor een soepele handel en constante ontwikkeling van het platform. Zoals bij alle exchanges zijn er ook enkele nadelen. Er zijn slechts een paar nadelen, maar gebruikers klagen vooral over het ontbreken van KYC (Know Your Customer) regelgeving en dat er geen telefonische klantenservice is. Een nadeel kan ook het risico van een hackeraanval zijn, hoewel dat nooit echt hoeft te gaan gebeuren.
Betaling en opname op de rekening
Het is niet mogelijk om geld te storten op de cryptomunt exchange Binance via een overboeking in een reguliere valuta, zoals euro’s of dollars. Om Binance te gebruiken, moet men eerst een account hebben op een andere beurs die fiat-valuta’s accepteert, vervolgens de gekozen hoeveelheid cryptomunt kopen en deze op Binance storten. Nieuw aan de beurs is echter dat je met behulp van een betaalkaart wel cryptomunten kunt kopen.
Stortingen op Binance kunnen volledig gratis worden gedaan, dus Binance brengt geen stortingscommissie in rekening. Als het gaat om opnames van jouw account, is het proces heel eenvoudig. Eerst moet je een cryptomunt kiezen, het portemonnee-adres erin plakken en het bedrag van de valuta invoeren dat moet worden opgenomen.